آیا مایکروفر سرطان زاست؟

به گزارش وبلاگ امین و کیوان، مایکروفر یکی از وسایل برقی آشپزخانه ها است که هواداران زیادی پیدا نموده است. این وسیله پرکاربرد و مفید برای بالا بردن سرعت پخت و پز، گرم کردن غذاها و یا پخت انواع غذاهایی که به فر احتیاج دارند به کار می رود. اگر شما هم از این وسیله استفاده می کنید و یا قصد خرید و استفاده از این وسیله در آشپزخانه را دارید، ممکن است با این سوال در ذهنتان روبرو شده باشید که آیا مایکروفر سرطان زاست ؟

آیا مایکروفر سرطان زاست؟

در این مقاله قصد داریم کمی بیشتر با این وسیله مجذوب نماینده و کاربردی آشنا شویم و ببینیم که مایکروفر چگونه کار می نماید و مکانیسم و عملکرد آن چگونه است. در نهایت نیز درباره این پرسش که آیا مایکروفر سرطان زاست ، اطلاعات بیشتری کسب خواهیم کرد.

مایکروفر چگونه وارد خانه های ما شد؟

دستگاه های مایکروفر، انقلابی در نحوه غذا پختن ما ایجاد کردند. پخت و پز فوق العاده سریع در مقایسه با اجاق گازهای معمولی، باعث شده است که این وسیله از زمانی که به بازار وارد شد، هواداران بی شماری نیز پیدا کند. همیشه سوالاتی درباره نحوه عملکرد این وسیله وجود داشته است و کسانی که در پی آن بودند از خود سوال می کردند که آیا مایکروفر سرطان زاست؟ هنگامی که اجاق های مایکروفر در دهه 1970 به بازار آمدند و در منازل رایج شدند، راحتی پخت و پز رابه سطح جدیدی ارتقا دادند.

یک اجاق گاز و یا فر معمولی غذا را بسیار آهسته و از بیرون به داخل گرم می نماید اما یک مایکروفر از امواج رادیویی ریز و پرقدرت برای پخت یکنواخت تر غذا استفاده می نماید. به همین علت است که مایکروفر می تواند گوشت را تقریباً شش برابر سریع تر از اجاق معمولی بپزد. اجاق های مایکروفر بعلاوه در مصرف انرژی نیز صرفه جویی می نمایند زیرا می توانید بلافاصله و بدون اینکه منتظر بمانید تا فر گرم گردد، فوراً فرآیند پخت و پز را آغاز کنید.

نکته: اگر درب مایکروفر از لولا کج شده باشد و به سختی باز و بسته گردد برای تست اشعه سریع و برطرف مشکل به مرکز تخصصی تعمیرات ماکروفر در تهران مراجعه کنید.

دستگاه مایکروفر چگونه کار می نماید؟

دستگاه های مایکروفر بسیار سریع و کارآمد هستند زیرا انرژی گرمایی را مستقیماً به مولکول های داخل غذا راهنمایی می نمایند.اما سوالی که در این جا برای بعضی به وجود می آید این است که با وجود این تشعشعات آیا مایکروفر سرطان زاست؟ برای یافتن پاسخ این سوال بگذارید تا دقیق تر درباره نحوه عملکرد مایکروفر، مایکروویو و سولاردم بدانیم.

امواج مایکروویو

در داخل جعبه فلزی این دستگاه ها، یک ژنراتور امواج مایکروویو به نام مگنترون وجود دارد. وقتی با این دستگاه ها آغاز به پخت و پز می کنید، مگنترون برق را گرفته و آن را به امواج رادیویی پرقدرت 12 سانتی متری (4.7 اینچی) تبدیل می نماید. مگنترون این امواج را به وسیله کانالی به نام راهنمای موج به داخل محفظه این دستگاه فراوری و ساطع می نماید. غذا روی صفحه گردان قرار گرفته و به آرامی می چرخد تا مایکروفر آن را به طور یکنواخت بپزد. همیشه این سوال مطرح بوده که به علت این امواج، آیا مایکروفر سرطان زاست ؟

امواج مایکروویو، از دیواره های فلزی بازتابنده محفظه غذا به جهات گوناگون درست مانند نوری که از یک آینه منعکس می گردد، ارسال می شوند. وقتی این امواج به خود غذا می رسند، از بین نمی روند. همانطور که این امواج حرکت می نمایند، مولکول های داخل غذا را با سرعت بیشتری به ارتعاش در می آورند.

مولکول های مرتعش، گرم می شوند و بنابراین هر چه مولکول ها سریع تر ارتعاش نمایند، غذا داغ تر می گردد. بنابراین امواج مایکروویو انرژی خود را به مولکول های موجود در غذا منتقل می نمایند و به سرعت آن را گرم می نمایند. در ادامه به پاسخ این سوال که آیا مایکروفر سرطان زاست، نیز خواهیم رسید.

با نشت امواج، آیا مایکروفر سرطان زاست؟

حفره های دستگاه های مایکروویو، مایکروفر و سولاردم کاملا و موم شده هستند. اگر به طور معمول از این مدل دستگاه ها بهره ببرید، امواج نمی توانند به بیرون از آن، نشت نمایند. اگر به داخل در شیشه ای دستگاه خود دقت کنید، متوجه خواهید شد که یک توری یا شبکه فلزی، در پشت آن چسبانده شده است. سوراخ های روی این قطعه آن قدر کوچک هستند که در محفظه محفوظ می شوند. پس اگر کسی بپرسد که آیا مایکروفر سرطان زاست؟ در پاسخ باید گفت که امواج در حالت عادی و استفاده درست از این دستگاه، نمی توانند از آن خارج شوند تا به بدن ما آسیب برسانند.

نکته: در صورتی که شیشه مایکروویو سامسونگ شما شکسته است باید برای تعویض شیشه و تست اشعه به نمایندگی تعمیرات مایکروفر سامسونگ مراجعه کنید.

خاصیت اینترلاک

یکی دیگر از ویژگی های ایمنی به نام اینترلاک در مایکروفر، باعث ایمنی بیشتر برای این دستگاه ها شده است. به طور خلاصه این ویژگی به این صورت کار می نماید که اگر بخواهید در دستگاه را باز کنید، مگنترون فوراً از کار می ایستد. بیشتر مایکروفرها در واقع دو قفل مستقل دارند که در صورت خرابی یکی، دیگری به کار می افتد. البته هنوز هم انجام اقدامات احتیاطی در موقع باز کردن در دستگاه برای کاربران مفید است.

حتی اگر دستگاه شما پلمپ نباشد، باز هم بعید است که آسیبی به شما وارد کند. اگرچه مایکروفرها می توانند امواجی با قدرت بسیار بالا فراوری نمایند، اما هر چه دورتر می شوید، قدرت این امواج، بسیار سریع کاهش می یابد. خارج از دستگاه و در فاصله ای دورتر، فقط مقادیر کمی تابش الکترومغناطیسی به وسیله این دستگاه ها ایجاد می گردد که کمتر از آن چیزی که از تلفن همراه ساطع می گردد.

از نظر سازمان غذا و داروی جهانی آیا مایکروفر سرطان زاست؟

حتی اگر درست نزدیک یک مایکروفر که به هر علتی مانند خرابی و یا باز ماندن درب، اشعه از آن ساطع می گردد نشت نماینده بایستید، باید برای مدت طولانی تری در معرض سطوح بسیار بالاتر تشعشع باشید تا خطری متوجه سلامتی شما گردد.

سازمان بهداشت جهانی در خصوص این سوال که آیا مایکروفر سرطان زاست، به کاربران این وسیله درباره بی خطر بودن آن، اطمینان می دهد. بنا به نظر این سازمان، آسیب حرارتی تنها در اثر قرار گرفتن طولانی مدت در معرض امواج با سطوح توان بسیار بالا، رخ می دهد. این میزان از امواج، بسیار بیشتر از آنچه در اطراف مایکروفرهای امروزی میزان گیری می گردد، برآورد می گردد. به عبارت دیگر، این امواج از دستگاه های استاندارد و سالم امروزی، ضرری برای بدن انسان ایجاد نمی نمایند.

بی ضررترین مدل مایکروفر کدام است؟

انواع مختلف مایکروفر مانند مایکروفر ساده، مایکروفر گریل و یا سولاردم، تفاوت چندانی از لحاظ کارکرد و یا میزان و نوع فراوری امواج ندارند. به همین علت بهتر است بر روی نوع و مدلی که دوست دارید و احتیاج شما است، تمرکز نمایید.

سخن آخر

مایکروفرها دستگاه های بسیار کاربردی و مفیدی در آشپزخانه ما محسوب می شوند و سرعت پخت و پز را تا حد زیادی بالا می برند. بعضی از افراد موقع خرید این وسیله می پرسند که آیا مایکروفر سرطان زاست؟ امواج این دستگاه می تواند مسائل سلامتی برای ما ایجاد کند؟ مایکروفر دستگاهی امن است و امواج آن آنقدر قدرت ندارند که خارج از دستگاه روی بدن ما تاثیرات سوء داشته باشند. اگر دستگاه شما سالم است و از فناوری های به روز استفاده می نماید، نباید نگران ایجاد مسائل سلامتی برای خود و خانوداه خود باشید.

چنانچه سالهای زیادیست از مایکروفر خود استفاده میکنید و هر برندی باشد یا نوع اینورتر یا سولاردام شما اگر نسبت به نشت اشعه و سلامتی افراد در خانه وسواس زیادی دارید به مراکز تعمیرات ماکروفر پاناسونیک ، ال جی، بوتان، فلر و ... مراجعه کنید تعمیر 24 بزرگترین مرجع آموزش و تعمیرات مایکروفر ایران در تمامی مدل ها و برندها است.

منبع: فرارو

به "آیا مایکروفر سرطان زاست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آیا مایکروفر سرطان زاست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید