فسیل های جدیدی از کرگدن های غول پیکر در چین کشف شد؛ عظیم ترین پستاندار خشکی زی تاریخ

به گزارش وبلاگ امین و کیوان، طبق پژوهشی که نتایج آن به تازگی منتشر شده، فسیل گونه جدیدی از کرگدن های غول پیکر به اسم عظیم ترین پستانداران روی خشکی تاریخ، با قدمت حدود 22 میلیون سال در چین کشف شده است.

فسیل های جدیدی از کرگدن های غول پیکر در چین کشف شد؛ عظیم ترین پستاندار خشکی زی تاریخ

این گونه غول پیکر در حقیقت تازه ترین یادگارهای حیوان عظیم الجثه ای هستند که ابتدای قرن گذشته کشف شده بودند. فسیل های این جاندار بسیار عظیم تر از کرگدن های امروزی است و نشان می دهد که کرگدن های غول پیکر (Giant Rhino) غالبا بیش از 6 متر ارتفاع تا شانه و بیش از 20 تن وزن داشته اند. ابعادی که بلندتر از زرافه های امروزی و سنگین تر از فیل های امروزی است.

دو فسیل تازه که در ماه می 2015 در منطقه لینگ شیا (Linxia) چین کشف شدند که یکی شامل جمجمه، استخوان فک و دندان ها و مهره اطلس (محل اتصال سر به ستون فقرات) و دیگری شامل سه مهره می گردد. این کشف بخش مهمی از تاریخچه علمی پستانداران را نشان می دهد و به منظره آسیا در میلیون ها سال پیش اشاره دارد.

دانشمندان با استفاده از این بقایا، این حیوانات باستانی را بازسازی نموده اند و طبق تحقیقات منتشر شده در نشریه کامیونیکیشنز بیولوژی (Communications Biology) تفاوت ها به میزان کافی بوده تا به اسم یک گونه تازه طبقه بندی شوند. این حیوانات باستانی پاراسراتریوم لینگشیا (Paraceratherium Linxiaense) نام گرفته اند که دربردارنده نام گونه اصلی و منطقه کشف شده است.

تائو دنگ (Tao Deng) مدیر مؤسسه دیرین شناسی مهره داران و دیرین مردم شناسی آموزشگاه علوم چین گفت که منطقه لینگ شیا از دهه 1950 میلادی که کشاورزان برای نخستین بار استخوان اژدها را پیدا کردند و برای تهیه داروهای سنتی به کار بردند، با فسیل های خود معروف بوده است. این منطقه از دهه 1980 مورد توجه بیشتر دانشمندان قرار گرفته و چندین اسکلت باستانی در آن کشف شده است اما تا کنون فقط بخش هایی از فسیل های کرگدن غول پیکر در آن یافت شده بود.

این گونه تازه اما دقیقا عظیم ترین گونه کرگدن های غول پیکر نیست و کمی کوچک تر از ژونگاریوتریوم ارگوسنس (Dzungariotherium Orgosense) محسوب می گردد که در دهه 1970 میلادی از فسیل های کشف شده در چین شناسایی شد. اما از سوی دیگر تقریبا یک پنجم عظیم تر از پاراسراتریوم معمول است که در اوایل دهه 1900 در پاکستان کشف شد.

اگرچه این گونه ها اجداد کرگدن های امروزی هستند اما هیچ یک از کرگدن های غول پیکر شاخ نداشتند و شاخ یک فرایند تکاملی بسیار تازه تر است. کرگدن های غول پیکر در دهه 1920 میلادی پس از سفر کاوشگر مشهور آمریکایی روی چپمن اندروز (Roy Chapman Andrews) به مغولستان و چین به معروفیت رسیدند.

تیم او فسیل های غول پیکر کرگدن را در صحرای گوبی که عمدتا کاوش نشده است، کشف کرد و جمجمه فسیل شده یک حیوان را به نیویورک برد که در موزه تاریخ طبیعی آمریکا به نمایش عایدی. معروفیت این پستانداران غول پیکر گاهی حتی بیش از عظیم ترین دایناسورها مورد توجه قرار می گرفت.

دونالد پروترو (Donald Prothero) دیرین شناس و نویسنده کتابی درباره کرگدن های عظیم الجثه شرح می دهد که این حیوان یکی از آخرین غول هایی بوده که بر روی زمین زندگی نموده است. او اضافه نمود: اگرچه پستانداران عظیم الجثه در بعضی دوره های پیش از تاریخ معمول بوده است اما بیشتر آن ها زمانی که آب وهوا در دوره زمین شناسی اولیگوسن (Oligocene) خشک شد، در حدود 34 تا 23 میلیون سال پیش از بین رفتند.

این منجر به نابودی جنگل های وسیع شد و بیشتر پستانداران که برای تأمین غذا به آن ها تکیه داشتند، منقرض شدند. اما کرگدن های غول پیکر هنوز برای مدتی زنده مانده بودند. او گفت: با وجود منطقه ها بیشتری از چمن روباز آب وهوای بسیار خشک تری شکل می گرفت و درختان تنها منبعی بودند که پستانداران غول پیکر می توانستند به یاری آن زنده بمانند. بنابراین آن ها از یک منطقه پردرخت به منطقه دیگر می رفتند.

گونه تازه کرگدن غول پیکر نزدیک به گونه یافت شده پاکستان است و این احتمال را افزایش می دهد که یک گونه از اجداد آن ها، پیش از اینکه به فلات مرتفع امروزی تبدیل گردد در منطقه تبت زندگی می نموده اند.

منبع: NBC News

منبع: دیجیکالا مگ

به "فسیل های جدیدی از کرگدن های غول پیکر در چین کشف شد؛ عظیم ترین پستاندار خشکی زی تاریخ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فسیل های جدیدی از کرگدن های غول پیکر در چین کشف شد؛ عظیم ترین پستاندار خشکی زی تاریخ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید