خاتمه نهمین رویداد باشکوه صنایع دستی تبریز

به گزارش وبلاگ امین و کیوان، نهمین نمایشگاه ملی صنایع دستی تبریز در حالی به کار خود سرانجام داد که با استقبال بی نظیر هنرمندان سراسر کشور و همچنین مردم هنردوست تبریز همراه بود.

خاتمه نهمین رویداد باشکوه صنایع دستی تبریز

به گزارش وبلاگ امین و کیوان به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی، در نهمین نمایشگاه ملی صنایع دستی و نخستین نمایشگاه گردشگری هنرمندان و صنعتگرانی از سراسر کشور حضور داشتند.

برپایی نمایشگاه اقدامی حمایتی از هنرهای سنتی

هنرمند سازنده سازهای سنتی آذربایجان برگزاری این نمایشگاه را یک اقدام حمایتی از سوی مسئولان برای حمایت از فعالان عرصه هنرهای سنتی دانست.

ابراهیم رنجبریان گفت: صنایع دستی یک هنر سنتی است و هنرهای سنتی برای بقا احتیاج به حمایت بیشتری از سوی مردم و مسئولان دارند.

او در زمینه نحوه برگزاری نمایشگاه اظهار کرد: استقبال از نمایشگاه راضی نماینده است و در مجموع امکان خوبی در اختیار هنرمندان قرار گرفته است که آثار خود را به عموم مردم عرضه نمایند.

رنجبریان اضافه کرد: استفاده از موسیقی سنتی، آیین های استان و موسیقی عاشیقی در این نمایشگاه شایسته تقدیر است.

او در زمینه نوع محصولات فراوری شده خود، بیان کرد: فراوری سازهای سنتی یک کار تخصصی است و شاید عموم مردم مشتری این کار نباشند اما در این نمایشگاه می خواهیم نشان دهیم که سازهای با کیفیت موسیقی سنتی در تبریز فراوری می گردد.

رنجبریان در سرانجام گفت: تمام سازهای فراوری شده با درختان منطقه آذربایجان تهیه شده است و کوشش می کنیم تا بتوانیم سازهای اصیل را جایگزین سازهای بی کیفیت چینی کنیم.

داخلی بودن مواد اولیه صنایع دستی مزیتی بزرگ در روند این صنعت

هنرمند حصیرباف خوزستانی که از شهر دزفول در نهمین نمایشگاه ملی صنایع دستی و نخستین نمایشگاه گردشگری تبریز شرکت نموده است، داخلی و سهل الوصول بودن بیشتر مواد اولیه به کار برده شده در صنایع دستی را یک مزیت بزرگ برای این صنعت ملی دانست.

الهام بوریک، بیان کرد: حصیربافی یک هنر قدیمی در خوزستان است و مواد اولیه این صنعت، برگ درختان نخل و یک گیاه خودرو با ترکیب نخ کامواست که در این استان به وفور یافت می گردد.

او اضافه کرد: این موضوع به خصوص در دوران تحریم های ظالمانه یک مزیت محسوب می گردد و صنایع دستی می تواند یک الگوی بسیار خوب برای اقتصاد مقاومتی باشد.

بوریک در زمینه نوآوری های صورت گرفته در صنایع دستی، توضیح داد: کوشش نموده ام که این هنر را مدرن تر و کاربردی تر از گذشته برای نسل امروز ارائه دهم تا بتوانم افراد بیشتری را با حصیربافی آشنا کنم.

او در زمینه رونق نمایشگاه تبریز، گفت: من پارسال هم در این نمایشگاه شرکت نموده بودم و سال جاری نیز با تجربه خوب پارسال، تصمیم گرفتم که در این رویداد بزرگ فرهنگی و هنری کشور شرکت کنم.

هنرمند خوزستانی ادامه داد: در این نمایشگاه کوشش نموده ایم تا با بقیه فعالان صنعت گردشگری نیز ارتباط برقرار کنیم و محصولات مشترکی را به بازار ارائه دهیم.

بوریک در سرانجام گفت: معرفی محصولات می تواند یکی از حمایت های بزرگی باشد که از سوی مسئولان صورت می گیرد.

تنوع رنگ ها و طرح ها به صنایع دستی ایرانی هویت می بخشد

هنرمند سرمه دوز شهرکردی نیز که از استان چهارمحال و بختیاری در نهمین نمایشگاه ملی صنایع دستی و نخستین نمایشگاه گردشگری تبریز شرکت نموده است، تنوع در طرح و رنگ را عامل زیبایی و هویت بخشی به صنایع دستی ایرانی بیان کرد.

محمد طهماسبی بیان کرد: سرمه دوزی یکی از هنرهای بسیار قدیمی است که روی پارچه ترمه کار می گردد و یکی از هنرهای دست بانوان استان کهگیلویه و بویراحمد است.

او اضافه کرد: این هنر یکی از هنرهای دست دوز است که بیشتر توسط خانم ها کار می گردد و در این کار از منجوق نیز استفاده می گردد.

طهماسبی با اشاره به اینکه، کارهای سرمه دوزی طرح ها و رنگ های متنوعی دارد، توضیح داد: این تنوع باعث هویت بخشی به کار دست هنرمندان استان چهارمحال و بختیاری می گردد.

این هنرمند شهرکردی در زمینه دستاوردهای نمایشگاه تبریز، اظهار کرد: در همین نمایشگاه، با چند نفر از تجار آذربایجان شرقی صحبت هایی شده است تا بتوانیم کارهای دست هنرمندان استان چهارمحال و بختیاری و شهر کرد را برای عرضه در فروشگاه های تبریز به صورت عمده به فروش برسانیم.

استقبال از نمایشگاه بی نظیر است

هنرمند حوزه چرم دست دوز که از تبریز در نهمین نمایشگاه ملی صنایع دستی و نخستین نمایشگاه گردشگری شرکت نموده است، استقبال از این دوره نمایشگاه را بی نظیر و بیشتر از دوره های گذشته بیان کرد.

سعیده سروری توضیح داد: سال جاری استقبال از نمایشگاه به نسبت سال های گذشته بیشتر بوده و چینش غرفه ها نیز بهتر از سال های گذشته صورت گرفته است.

او اضافه کرد: همزمانی این نمایشگاه با نمایشگاه گردشگری نیز مزید بر علت شده است که میزان استقبال شهروندان از نمایشگاه صنایع دستی بالاتر برود.

سروری در خصوص تاثیر نمایشگاه بر رشد و شکوفایی صنایع دستی، گفت: نمایشگاه تاثیر زیادی روی شناساندن هنرهای سنتی و فروش کارهای دست هنرمندان استان داشته است.

او گفت: امروزه صنایع دستی از حالت سنتی به سمت مدرن در حال حرکت است و ما نیز همگام با این تحول، سعی نموده ایم با ترکیب سنگ های تزئینی، نقاشی و سایر هنرها با چرم دست دوز تبریز، تغییراتی را در این هنر ایجاد کنیم.

سروری در سرانجام گفت: همسو شدن با بازار و احتیاج خریداران می تواند به فروش محصولات صنایع دستی و صادرات این محصولات یاری کند.

رونق فراوری ظروف مسی در نمایشگاه صنایع دستی

مسئول غرفه مسگری زنجان در نهمین نمایشگاه ملی صنایع دستی تبریز، گفت: برگزاری چنین نمایشگاه هایی در سطح ملی علاوه بر معرفی محصولات، موجب رونق فراوری و درآمدزایی می گردد.

حافظ هاشمی گفت: این ظروف مسی، صنایع دستی زنجان هستند و با دست ساخته می شوند.

او با بیان اینکه برای تمام احتیاجها و سلیقه ها اجناس متنوعی فراوری نموده ایم، گفت: بعضی از محصولات به صورت تمام دست ساخته شده اند به طوری که چکش کاری تمام این ظروف کار دست است.

هنرمند مسگر زنجانی اضافه کرد: جنس تمام محصولات مس خالص است و ویژگی فراوریات مس زنجان در ساخت با کیفیت اجناس است.

هاشمی در سرانجام اظهار کرد: سال جاری استقبال خوبی از نمایشگاه شده و مردم بیشتر از سال های گذشته فراوریات ظروف مسی را خریداری می نمایند.

نمایشگاه صنایع دستی و گردشگری تبریز پلی به سوی بازارهای بین المللی

هنرمند سنگ تراش، نمایشگاه صنایع دستی و گردشگری تبریز را پلی به سوی بازارهای بین المللی بیان کرد.

اصغر اسدی با اشاره به اهمیت برگزاری نمایشگاه صنایع دستی و گردشگری اضافه کرد: محصولی که در غرفه تراش سنگ های قیمتی کرمان عرضه نموده ایم سنگ فیروزه شهر بابک است که این نوع سنگ به نوبه خود منحصربفرد است.

او ادامه داد: در حال حاضر بیشتر برداشت سنگ در کشور مربوط به سنگ فیروزه است و شهر بابک بیشترین تنوع این نوع سنگ ها را دارد.

اسدی گفت: با توجه به این که نمایشگاه ها مکانی برای معرفی محصولات است و می تواند در بازاریابی بسیار موثر باشد. ما نیز برای جذب مخاطب و راه یافتن به بازارهای بین المللی در این نمایشگاه شرکت نموده ایم.

صنایع دستی نشانگر تمدن هر جامعه

استاد طراحی سنتی دانشگاه هنر تبریز صنایع دستی را نشانه هویت فرهنگی و تمدن هر جامعه دانست.

مجید سلامت، مدرس طراحی سنتی با اشاره به اهمیت برگزاری نمایشگاه های صنایع دستی، اظهار کرد: من خیلی مسرور می شوم و افتخار می کنم وقتی می بینم بعضی جوانان هنرمند در رشته های مختلف صنایع دستی در فعالیت هستند و آثار قابل توجهی را هم ارائه می دهند.

او در خصوص کاربردی کردن هنر در زندگی روزمره گفت: اساسا هر تازگی باید با هویت جامعه عجین شده باشد. علاوه بر آثار مختلفی که حاصل هنرمندی هنرمندان صنایع دستی است حتی نمود آثار هنری در طراحی خانه نیز می تواند لحاظ گردد.

این هنرمند طراح گفت: برای ارتقای سبک زندگی هم که شده باید صدا و سیما شبکه اختصاصی صنایع دستی و هنر را راه اندازی کند تا شناخت مخاطبان عمومی و آگاهی مردم نسبت به هویت خود بیشتر گردد.

نقش مهم نمایشگاه صنایع دستی در رونق فراوری و اشتغال زایی

هنرمند طلاکوب اصفهانی شرکت نمایند در نهمین نمایشگاه صنایع دستی تبریز، کیفیت برگزاری این نمایشگاه را خوب عنوان و به استقبال مردم هنردوست تبریز از هنر طلاکوبی اشاره نمود.

زهرا صدقی با اشاره به اهمیت برگزاری چنین نمایشگاه هایی در معرفی محصولات به مردم اضافه کرد: این نمایشگاه فضای بسیار خوبی برای بازاریابی محصولات هنرمندان ایجاد نموده است ولی با توجه به این که در محصولات ما از طلا و نقره استفاده می گردد به دلیل گران قیمت بودن تاکنون فروش کمتری داشته ایم.

او با بیان این که طلاکوبی و نقره کوبی روی احجام فلزی انجام می گردد، تاکید نمود: سیم نازکی که با چکش بر روی ظروف فلزی کار می گردد باید طلا و یا نقره باشد و طلای مورد استفاده نیز باید حتما شمش 24 عیار باشد که تبدیل به نخ می گردد.

صدقی در سرانجام اظهار کرد: نمایشگاه های صنایع دستی نقش مهمی در رونق فراوری و اشتغالزایی در این حوزه ایفا می نماید.

محصولات عرضه شده در نمایشگاه صنایع دستی تبریز کیفیت بالایی دارند

دواتگر آذربایجان شرقی با اشاره به اهمیت برگزاری نمایشگاه صنایع دستی و گردشگری در معرفی فراوریات هنرمندان و بازاریابی برای محصولات گفت: محصولات مختلف برای بازدید عموم مردم در این نمایشگاه عرضه شده و مردم پس از دیدن کیفیت، محصولات مورد احتیاج خود را خریداری می نمایند.

محمدرضا حسن زاده با بیان این که نمایشگاه موجب افزایش فروش و اشتغالزایی می گردد، اضافه کرد: در گذشته به افرادی که در کار سماور بودند و اکثرا روی برنج کار می کردند، دواتگر می گفتند.

او اضافه کرد: سماور در ابتدا به صورت زغالی بود و خوشبختانه در سال های اخیر مردم دوباره به سمت سماورهای زغالی سوق پیدا نموده اند.

حسن زاده با اشاره به طعم متفاوت و لذت بخش چای سماور زغال سوز، ادامه داد: این محصولات تلفیقی از کار دست و دستگاه است که در طراحی مختلف به بازار عرضه شده است.

حضور پرشور مردم در نمایشگاه تبریز مایه دلگرمی هنرمندان است

هنرمند منبت کار چوب گفت: حضور پرشور مردم در نمایشگاه ملی صنایع دستی و گردشگری مایه دلگرمی است و ما را برای ادامه فعالیت امیدوارم می نماید.

علی اصغری که از شهرستان چایپاره استان آذربایجان غربی در این نمایشگاه شرکت نموده، تاکید نمود: این نمایشگاه با کیفیت بسیار خوب برگزار گردید.

او ادامه داد: خوشبختانه جوانان تبریزی استقبال خوبی از این آثار هنری داشتند و علاقمند برای شرکت در دوره های آموزشی بودند.

اصغری همچنین اضافه کرد: این صنایع به سبک جدید از چوب های مختلف به صورت معرق، منبت، مجسمه و پیکربندی ساخته می شوند.

هنر دست هنرمندان صنایع دستی با چنین نمایشگاه هایی بهتر دیده می گردد

هنرمند فعال در خم چوبکاری تبریزی گفت :هنر من و تمام دوستان هنرمند صنایع دستی با کوشش مسئولان در چنین نمایشگاه هایی معرفی و بهتر دیده می شوند.

محمد علیزاده ارجمند اضافه کرد: ما سعی می کنیم تلفیقی از زیبایی و استحکام را در محصولات خود به نمایش در بیاوریم.

او محصولات صنایع دستی خود در این نمایشگاه منحصر به شهر تبریز دانست و گفت: چوب استفاده شده در محصولات چوبی این مجموعه از چوب گردوی جوان است که بخاطر جنس و مقاومت آن بیش از 200 سال دوام دارند.

مسئول غرفه مجموعه آرکان گفت: ما با سود فروش جزئی درصدد معرفی کار خود هستیم که البته ساخت این جایگاه ها به خاطر مواد اولیه محدود به صورت انبوه فراوری نمی گردد. این در حالیست که در بازار ایران خواستار فروانی نیز دارد.

مجموعه آرکان بعنوان اولین، بزرگترین و مجهزترین مرکز تخصصی فراوری محصول خم چوبی در ایران شناخته می گردد.

فرش دورویه تمام ابریشم، سفیر صنایع دستی خراسان شمالی در نمایشگاه بین المللی تبریز

هنرمند دستبافه های داری خراسان شمالی با بیان این که نمایشگاه صنایع دستی و گردشگری تبریز بهتر از سایر نمایشگاه های استانی برگزار گردید، گفت: فرش دورویه تمام ابریشم، نمونه ای از صنایع دستی استان خراسان شمالی است که ثبت جهانی شده است.

محمد سهندی با اشاره به منحصر به فرد بودن فراوریات صنایع دستی ترکمن و عشایر خراسان شمالی اضافه کرد: در دستبافت های ترکمن از رنگ های طبیعی استفاده می گردد و قابل شستشو است.

سهندی ضمن تشکر از مسئولان اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی به دلیل برگزاری خوب این نمایشگاه ادامه داد: بیشتر صنعتگران این استان از راه فروش آثار خود کسب درآمد می نمایند و خوشبختانه در این زمینه میراث فرهنگی همواره پشتیبان هنرمندان صنایع دستی بوده است.

منبع: میراث آریا

به "خاتمه نهمین رویداد باشکوه صنایع دستی تبریز" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خاتمه نهمین رویداد باشکوه صنایع دستی تبریز"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید