4 قطب فناوری و نوآوری تخصصی ایجاد می گردد
به گزارش وبلاگ امین و کیوان به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، تجاری سازی دستاوردهای پژوهشی و حل مسایل کلان کشور به یاری سرمایه های دانشی از جمله اهدافی است که در قانون جهش فراوری دانش بنیان بر آن تاکید شده است.
بر همین اساس، هیات وزیران در آیین نامه ابلاغی خود به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری؛ به این وزارت خانه ماموریت داده است تا نقش آفرینی پژوهشگاه های مستقل یا وابسته به دانشگاه ها در اکوسیستم فناوری و نوآوری را ارتقا دهد و به سمت تجاری سازی دستاوردهای پژوهشی و حل مسایل کلان کشور حرکت کند.
چند سالی است بر موضوع دانشگاه ها و پژوهشگاه های توسعه گرا تاکید می گردد. اینکه این مراکز می توانند ایفاگر نقشی اجتماعی و اقتصادی بر اساس نیازهای جوامع پیرامونی خود باشند.
دولت ها نیز برای تقویت کارکردهای آموزشی و پژوهشی برنامه های ملی و فراملی طراحی و اجرا می نمایند. در ایران هم با شکل گیری اکوسیستم فناوری و نوآوری این برنامه ها شکلی منسجم و هدفمند به خود گرفت و با تصویب قانون جهش فراوری دانش بنیان این روند شتاب گرفت.
در آیین نامه اجرایی هیات وزیران؛ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مکلف شده است تا به طراحی و ایجاد قطب های فناوری و نوآوری تخصصی متشکل از شتاب دهنده ها و مراکز نوآوری تخصصی، مراکز رشد تخصصی، دفتر مالکیت فکری و انتقال فناوری تخصصی اقدام کند.
وزارت علوم موظف است دستورالعمل قطب های فناوری و نوآوری را ظرف مدت 2 ماه از تاریخ ابلاغ آیین نامه، تدوین و ابلاغ کند.
دستگاه های اجرایی ذیربط هم مجازند در تامین منابع اقتصادی و زیرساخت های لازم برای ایجاد قطب های فناوری و نوآوری با وزارت خانه همکاری نمایند. وزارت به نحوی برنامه ریزی کند که تا انتها سال 1401 حداقل 4 قطب فناوری و نوآوری تخصصی در کشور ایجاد گردد.
منبع: خبرگزاری مهر