اما و اگرهای پروژه های شاخص

به گزارش وبلاگ امین و کیوان، حمیدرضا بوجاریان-خبرنگار: پروژه های شهری با هدف بهبود کیفیت زندگی شهروندان در مناطق اجرا می گردد.

اما و اگرهای پروژه های شاخص

اما گاهی اوقات نبود اعتبار کافی و نواقصی در طرح های اولیه، موجب توقف عملیات عمرانی و تأخیر در بهره برداری پروژه ها می گردد. در این گزارش میزان پیشرفت عمرانی پروژه های مهم مناطق مرکزی پایتخت را آنالیز نموده ایم. 3 سال پیش بود که طرح ساخت زیرگذر چهارراه گلوبندک در ابتدای خیابان 15 خرداد، مطرح و عملیات عمرانی آن شروع شد و به گفته مدیران وقت شهرداری، قرار بود این پروژه که با هدف ایجاد دسترسی آسان و بهتر شهروندان به مترو و گذرگاه های عابرپیاده اجرایی گردد، نتیجه بدهد و خیلی زود بهره برداری گردد.

کمبود منابع اقتصادی برای مدتی عملیات عمرانی زیرگذر را متوقف کرد و مسئولان پروژه در گفت وگو با وبلاگ امین و کیوان محله قول دادند به محض اختصاص اعتبار، فاز اول در بهمن سال 1396 و فاز دوم تا سرانجام سال بهره برداری گردد. اکنون نه تنها خبری از افتتاح پروژه نیست بلکه صفا صبوری دیلمی سرپرست معاونت فنی و عمران شهرداری تهران در بازدید از آن، موضوع بازنگری را مطرح نموده و خواهان انجام کارها در کمترین زمان و افزایش کیفیت عملیات عمرانی در پروژه شده است.

  • زیرگذر گلوبندک در بن بست

منطقه 12 به دلیل وجود بازار تهران، از مناطق پرتردد پایتخت محسوب می گردد. به طور میانگین روزانه حدود 3 میلیون نفر از ورودی های شاقتصادی، جنوبی، غربی و شرقی وارد منطقه می شوند که مقصد حدود 800 هزار نفر، بازار بزرگ تهران و میدان ارگ است که بی شک وجود این حجم جمعیت، گره ترافیکی را در محور اصلی بازار تهران یعنی چهارراه گلوبندک ایجاد می نماید. آنالیز مشکل ترافیک چهارراه گلوبندک، 2 راه چاره پیش روی طراحان و مهندسان فنی و عمران و شهرسازی قرار داد. نخستین گزینه ساخت پل روگذر بود که به دلیل از بین رفتن هویت تاریخی پذیرفته نشد. بنابراین ساخت زیرگذر و انتقال راستا رفت وآمد عابران به زیر زمین بهترین گزینه برای کاهش بار ترافیک این محور بود که توسط کارشناسان فنی و عمران و شهرسازی تأیید و عملیات عمرانی آن در عمق 12 متری و زیر خط یک مترو شروع شد. 2 خروجی و ورودی در غرب و یک خروجی و ورودی در شرق خیابان خیام برای دسترسی آسان تر عابران پیاده به پیاده راه و ایستگاه مترو طراحی و قرار شد با بهره بردای از آن، 80 درصد بار ترافیک چهارراه گلوبندک کم گردد.

  • پیگیری کارها در اسرع وقت

پس از گذشت 3 سال، این پروژه فقط 60 درصد پیشرفت عمرانی داشته و سرپرست معاونت فنی و عمران شهرداری تهران در بازدید از آن خطاب به مسئولان پروژه گفت که دست اندرکاران اجرایی پروژه باید برنامه زمان بندی جدیدی تدوین نمایند تا در آینده نه چندان دور شاهد بهره برداری آن باشیم. صفا صبوری دیلمی با ابراز نارضایتی از پیشرفت کار عمرانی پروژه عنوان نمود: ایجاد دسترسی آسان مردم از ضلع جنوب غربی زیرگذر به ایستگاه مترو باید به وسیله آسانسور انجام گردد و متولیان امر باید این موضوع را اولویت کارهایشان قرار دهند و بخش های مختلف پروژه را دقیق تر و جامع تر مطالعه و اگر نقصی وجود دارد، پیش از اجرایی شدن رفع نمایند.

به گفته او پروژه زیرگذر گلوبندک که یکی از پروژه های شاخص منطقه 12 است: پس از تکمیل و بهره برداری، ضلع غربی خیابان 15 خرداد را از زیر خیابان خیام به ضلع شرقی آن متصل و در نتیجه مشکل تداخل تردد پیاده و سواره را در خیابان خیام رفع می نماید.

  • قلب پایتخت در راستا طبیعت

اواخر فروردین، 20 پروژه شهری در منطقه 6 بهره برداری شد. کارها به اینجا ختم نشد و به گفته محمدرضا دهداری پور 3 پروژه مهم ساخت ساختمان اداری شهرداری منطقه، پایگاه مدیریت بحران در شهرک والفجر و راستا طبیعت در دستور کار شهرداری نهاده شده و عملیات عمرانی آنها شروع شده است و شهروندان به زودی می توانند شاهد بهره برداری از آنها باشند. ایجاد راستا طبیعت، مهم ترین پروژه ای است که به گفته دهداری پور، منطقه را از خودرو محور به انسان محور تبدیل می نماید. این پروژه در واقع پیاده راه بزرگی است که راستا دسترسی شهروندان به برج میلاد، مصلای تهران و اراضی عباس آباد را فراهم می نماید و مردم می توانند پیاده یا با استفاده از دوچرخه و وسایل نقلیه پاک آن را طی نمایند. به گفته فؤاد ربانی طراح و اجرانماینده جوان این طرح، این پروژه حدود 15 هکتار مساحت دارد که 7/14 هکتار آن در محدوده منطقه 6 نهاده شده است. مدیریت شهری منطقه پیگیر اجرای هرچه سریع تر این پروژه است و به گفته شهردار منطقه، بخشی از طرح راستا طبیعت در کمیسیون ماده 5 تصویب شده و با مشارکت سرمایه گذاران بخش خصوصی ساخته می گردد.

  • تأمین سرانه ها با تکمیل مسجد خوارزمی

مدت هاست شهروندان منطقه 7 منتظرند تا پروژه فرهنگی، هنری مذهبی خوارزمی که این روزها به عنوان مسجد خوارزمی شناخته می گردد به بهره برداری برسد اما این انتظار تا سال 1396 و با ساخت تنها 40 درصد از این پروژه طول کشید. آن گونه که شهردار منطقه می گوید ساخت مسجد سرعت خوبی پیدا نموده است: پروژه مسجد خوارزمی به عنوان نخستین مسجد با دو ورودی مجزا در، شهر تهران است چراکه بخشی از این پروژه در داخل دانشگاه خوارزمی و بخش دیگری از آن در بیرون دانشگاه است. برای اینکه شهروندان و دانشجویان بتوانند از این فضا استفاده نمایند، 2 ورودی برای مسجد پیش بینی شده است. به گفته سمیه حاجوی پروژه خوارزمی تنها محدود به یک مسجد نیست: مسجد خوارزمی در 4 طبقه ساخته می گردد. با ساخت این مرکز که در خیابان انقلاب و نزدیکی ایستگاه مترو دروازه دولت نهاده شده است، کمبود سرانه های فرهنگی در محدوده محله جبران خواهد شد. به گفته شهردار منطقه با توجه به اینکه 100 سال از تأسیس دانشگاه خوارزمی می گذرد، با هدف جلوگیری از ساخت بنایی که به هویت تاریخی این دانشگاه خدشه ای وارد کند، بنای مسجد به شکل آجری و با الهام از معماری سنتی ایرانی ساخته شده است.

  • غنابخشی و مرمت موزه آثار طبیعی هفت چنار

افزایش سرانه های فرهنگی، اجتماعی، خدماتی، تفریحی و فراغتی منطقه 10 و مرمت و بازسازی موزه هفت چنار و توسعه محتوایی آن مهم ترین کاری است که سال جدید توسط مدیریت شهری منطقه پیگیری می گردد. به گفته حسین بحیرائی کارکرد ساختمان موزه هفت چنار به عنوان یکی از بناهای قدیمی و با معماری اصیل و زیبا که هم اکنون در 2 بخش زیست محیطی و گردشگری فعال است، احتیاج به اقدامات جدی تر و بیشتری دارد. او مرمت این مرکز را به همراه توسعه محتوایی از مهم ترین برنامه های سال جدید معرفی می نماید و می گوید: برای فعالسازی و جذب گردشگران در صدد هستیم تا علاوه بر معرفی قدمت و سبقه تاریخی موزه، با مشارکت هنرمندان و انجمن های ادبی برنامه های فرهنگی و ادبی مانند شاهنامه خوانی اجرا کنیم. مرمت جداره های شاقتصادی و جنوبی موزه و بخش هایی که در اثر فرسایش دچار آسیب شده از دیگر اقدامات منطقه است. همچنین قرار است فضای بیرونی موزه که در خیابان دعوتی واقع است، پیاده راه گردد.

  • بازپیرایی پهنه رودکی در امسال

معاون فنی و عمران شهرداری منطقه 11 می گوید: تکمیل کالبد پهنه رودکی به عنوان بزرگ ترین پروژه فرهنگی شهرداری تهران، اولویت کاری شهرداری منطقه در حوزه فنی و عمران برای سال 1398 خواهدبود. محمدعلی شاه حسینی با اشاره به موقعیت جغرافیایی پروژه پهنه رودکی می افزاید: خوشبختانه مردم ساکن در محله همکاری خوبی در مرحله نخست بازپیرایی پهنه رودکی با شهرداری تهران و منطقه داشتند که امیدواریم این تعاملات در سال 1398 نیز تکرار و در سایه آن بستر تسریع روند اجرایی پروژه فراهم گردد. او همچنین از تکمیل بازپیرایی میدان های بزرگ منطقه طی امسال خبر داده و می گوید: طرح بازپیرایی میدان های بزرگ منطقه از سال گذشته در دستور کار شهرداری نهاده شد. طرحی که امروز با 85 درصد پیشرفت فیزیکی در میدان رازی دنبال می گردد و امیدواریم با تخصیص اعتبارات مورد احتیاج که بالغ بر یک میلیارد تومان است در اردیبهشت امسال شاهد بهره برداری از آن باشیم.

منبع: همشهری آنلاین

به "اما و اگرهای پروژه های شاخص" امتیاز دهید

1 کاربر به "اما و اگرهای پروژه های شاخص" امتیاز داده است | 5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اما و اگرهای پروژه های شاخص"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید