ضرورت محافظت از کویر لوت در یونسکو

به گزارش وبلاگ امین و کیوان، سفیر سابق ایران در یونسکو با اعلام این هشدار که مبادا یونسکو کارت زرد به کویر لوت بدهد، از تهیه الگوی پاسداشت این میراث طبیعی در یک دوره 10 ساله اطلاع داد.

ضرورت محافظت از کویر لوت در یونسکو

به گزارش وبلاگ امین و کیوان، نخستین همایش بین المللی گردشگری بیابان لوت، فرصت های محلی و بین المللی 11 و 12 اردیبهشت ماه در دانشگاه بیرجند استان خراسان جنوبی برگزار می گردد. در این همایش 130 مقاله از کشورهایی چون اسپانیا، ایتالیا، مالزی و هند ارائه خواهد شد و قرار است در حاشیه آن کارگاه هایی در ارتباط با توسعه پایدار در لوت برگزار گردد. هدف این همایش آنچنان که محمدرضا مجیدی، سفیر و نماینده سابق ایران در یونسکو تهیه استانداردی برای توسعه پایدار در کویر لوت است.

او در نشست خبری که به بهانه این همایش در حاشیه نمایشگاه شهاب سنگ ها در کاخ گلستان برگزار گردید، گفت: خبرهای بدی گاه از لوت به گوش می رسد. اگر این اتفاقات به دریافت کارت زرد از یونسکو منجر گردد، همه کوشش ها برای ثبت این میراث طبیعی از بین می رود.

وی اضافه کرد: اگر قرار است کویر لوت در فهرست آثار جهانی محفوظ بماند باید آموزش های فراگیری به ساکنان پیرامون آن داده گردد تا از این اثر طبیعی پاسداری نمایند.

مجیدی گفت: این همایش که نخستین دور خود را سال جاری تجربه می نماید، از این پس به صورت دو سالانه برگزار می گردد و سال 1400 استان کرمان میزبان آن خواهد بود و دو سال بعد از آن هم سیستان و بلوچستان. تا در نهایت در یک دوره 10 ساله الگوی پاسداشت میراث طبیعی لوت با حضور صاحبنظران، فعالان گردشگری و عامه مردم، تعریف گردد.

وی بیان نمود: ما برای به نتیجه رسیدن عجله ای نداریم، چون معتقدیم مدیریت های کوتاه مدت به میراث صدمه می زند.

او به حساست های فرهنگی ایجاد شده در بین ساکنان لوت اشاره نمود و اضافه کرد: متأسفانه رویدادهای غیرمترقبه ای از نظر فرهنگی ساکنان منطقه را حساس نموده به طوری که گاه در مفهوم توریسم و تروریسم اختلاط پیش آمده است.

نماینده سابق ایران در یونسکو گفت: ثبت یک اثر در یونسکو مهم است اما پاسداشت و ماندگاری آن در فهرست جهانی مهم تر و البته دشوارتر است. اگر فرصت هایی که این آثار جهانی به وجود آورده اند را مدیریت نکنیم حتماً با تهدیدهایی روبرو خواهیم شد.

مجیدی درباره ضعف اطلاع رسانی درباره همایشی که با عنوان بین المللی سه روز دیگر قرار است برگزار گردد، شرح داد: در استان (خراسان جنوبی) فعالیت های رسانه ای انجام شد. به هر حال این همایش آغازی برای یک راه 10 ساله است.

محمدحسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی کشور هم گفت: این همایش را یک بخش غیردولتی برگزار می نماید، اگر از سوی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برگزار می شد حتماً اطلاع رسانی بیشتر بود.

او به معرفی ضعیف لوت و آسیب هایی که متوجه این میراث طبیعی است اشاره نمود و اضافه کرد: متأسفانه در بعضی استان ها روی این موضوع خوب کار نشده است و موانعی هم وجود دارد.

مقصودی، مدیر پایگاه میراث جهانی بیابان لوت نیز به آسیب هایی که این اثر طبیعی را تهدید می نماید، اشاره نمود و گفت: ایجاد جهت گردشگری و در عین حال خفظ و برقراری تعادل، دغدغه همیشگی ما است. در تعطیلات نوروز برای ورود 3 هزار نفر مجوز صادر شد که قاعدتاً تخریب ایجاد می کرد، پرسش ما این است حجم انبوه گردشگران را در بیابانی که 4 هزار کیلومتر عرصه و حریم دارد، چگونه می توان کنترل کرد. لوت مثل ارگ بم یا تخت جمشید نیست که عرصه و حریم تعیین داشته باشد. 860 کلیومتر آن عرصه و 970 کیلومتر آن حریم است.

مقصودی بیان نمود: امیدوارم توسعه پایدار در این میراث طبیعی اتفاق افتد و گردشگران با ملاحظات زیست محیطی به لوت وارد شوند.

او تاکید نمود که ما نمی خواهیم آنچه بر سر کویر مصر، مرنجاب و گاو خونی آمد بر سر لوت بیاید.

مدیر پایگاه میراث جهانی بیابان لوت درباره اقدامات انجام شده برای فرهنگ سازی در این منطقه گفت: بروشورهایی در استان خراسان جنوبی چاپ شد و کارگاه های آموزشی در کرمان که بیشترین مشکل ما در این منطقه با توجه به حجم گردشگران است، برگزار گردید که اثر خوبی هم داشت.

طابیان، معاون میراث فرهنگی نیز در سرانجام این نشست خواست که آن همایش به دستورالعمل چگونگی حفط تعادل در کویر جهانی لوت، منتج گردد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "ضرورت محافظت از کویر لوت در یونسکو" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ضرورت محافظت از کویر لوت در یونسکو"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید