علت وزوز گوش چیست؟

به گزارش وبلاگ امین و کیوان، نتایج یک مطالعه نشان داد که سطح سرمی روی با شدت و فرکانس وزوز گوش ارتباط دارد، به طوری که با کاهش میزان روی، وزوز گوش در فرکانس های پایین تر بروز پیدا می نماید.

علت وزوز گوش چیست؟

به گزارش وبلاگ امین و کیوان، وزوز گوش یکی از شایع ترین اختلالات سیستم شنوایی است که 17 درصد از افراد جامعه با آن درگیر هستند و حتی در افراد سالمند شیوع آن به 33 درصد نیز می رسد. این اختلال بر کیفیت زندگی افراد و خانواده هایشان تاثیر می گذارد.

وزوز گوش با انواع مختلفی از بیماری های شنوایی همراهی دارد. 8 تا 10 درصد از بیمارانی که دچار وزوز گوش هستند، شنوایی طبیعی دارند. با این که عوامل مختلفی در رابطه با ایجاد این اختلال مطرح شده ولی تا کنون هیچ دلیل واضحی برای آن پیدا نشده است.

کاهش شنوایی یکی از شایع ترین شکایات بیمارانی است که به کلینیک های گوش و حلق و بینی مراجعه می نمایند.

در گروهی از بیماران کاهش شنوایی به دلیل اختلال در راستا راهنمایی صوت است و در گروهی دیگر؛ اختلال در گیرنده های حسی یا راستا عصبی گیرنده ها، باعث کاهش شنوایی می گردد.

یکی از عواملی که به عنوان عامل موثر در وزوز گوش مطرح شده است، عنصر روی است.

به همین دلیل؛ پژوهشگران گروه گوش و گلو و بینی و جراحی سر و گردن دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در مطالعه ای سطح سرمی روی را در بیماران مبتلا به کاهش شنوایی اندازه گیری کردند و ارتباط آن را با میزان وزوز گوش مورد آنالیز قرار دادند.

وحید زند و محمدحسین دادگرنیا؛ پژوهشگرانی بودند که به همراه همکارانشان در این مطالعه مشارکت داشتند.

در این مطالعه 110 نفر از بیماران بالای 20 سال که در سال 1394 با شکایت از کاهش شنوایی و وزوز گوش به درمانگاه گوش و حلق و بینی درمانگاه خاتم الانبیا یزد مراجعه نموده بودند، مورد آنالیز نهاده شدند.

این بیماران ابتدا توسط یک متخصص گوش و حلق و بینی معاینه شدند و از نظر کاهش شنوایی آنالیز شدند. سپس با معین نوع کاهش شنوایی سطح سرمی روی در خون آن ها اندازه گیری شد. همچنین شدت و فرکانس وزوز گوش آن ها نیز مورد ارزیابی نهاده شد.

این بیماران بر اساس نوع کاهش شنوایی به سه گروه تقسیم شدند: 54 نفر در گروه کاهش شنوایی حسی عصبی یک طرفه، 47 نفر در گروه کاهش شنوایی حسی عصبی دو طرفه و 9 نفر در گروه کاهش شنوایی با دلایل متعدد نهاده شدند.

در این مطالعه تعیین شد که سطح سرمی روی با میزان شدت و فرکانس وزوز گوش رابطه مستقیم دارد. به طوری که با کاهش سطح سرمی روی وزوز گوش در فرکانس های پایین تری بروز پیدا می نماید.

همچنین تعیین شد که سطح سرمی روی در گروه کاهش شنوایی حسی عصبی دو طرفه، کم تر از دو گروه دیگر است و می توان کاهش سطح روی روی را به عنوان فاکتور موثر بر وزوز گوش محسوب کرد. به علاوه این یافته ها نشان داد که سطح سرمی روی ارتباطی با میزان کاهش شنوایی ندارد.

نتایج این مطالعه به صورت مقاله علمی پژوهشی با عنوان ارتباط سطح سرمی روی با وزوز گوش در بیماران با کاهش شنوایی در فصل نامه علمی تخصصی طب کار وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد منتشر شده است.

منبع: جام جم آنلاین

به "علت وزوز گوش چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "علت وزوز گوش چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید