نظارت از راه دور بر بیماران با استفاده از لباس های هوشمند

به گزارش وبلاگ امین و کیوان، دانشمندان در تازه ترین مطالعات خود در پی توسعه منسوجات هوشمند با هدف نظارت بر بیماران از راه دور هستند.

نظارت از راه دور بر بیماران با استفاده از لباس های هوشمند

به گزارش med-technews، فقدان زیرساخت ها و متخصصان آموزش دیده در زمینه توانبخشی یک مساله دنیای است که در اثر همه گیری مداوم تشدید شده و در نتیجه دسترسی به مراقبت های بهداشتی به اندازه قابل توجهی کاهش یافته است.

فناوری های آینده مانند پزشکی و توانبخشی از راه دور سعی می نمایند با ارائه دسترسی از راه دور و ارزان به مراقبت های بهداشتی با استفاده از دستگاه های مخابراتی مانند تلفن های هوشمند و رایانه های لوحی به حل این مسائل بپردازند.

این تغییر به روش های جدیدی احتیاج دارد که می تواند داده های ارزان و دقیق در خصوص پارامتر های فیزیولوژیکی مانند ضربان قلب، فشار خون، دمای بدن و سطح هورمون ها و حرکات بدن را در شرایط واقعی جمع آوری کند.

تکنیک های تشخیص حرکت موجود دارای معایب متعددی از جمله محدوده، محدودیت حرکت (به علت اجزای حجیم و سفت)، هزینه بالا و احتیاج به تعویض/شارژ مجدد باتری ها می باشد.

دکتر ایشارا دارماسنا از دانشکده مهندسی مکانیک، برق و فراوری (MEME) در دانشگاه لافبورو، از طرف آموزشگاه سلطنتی مهندسی به اسم یکی از همکاران تحقیق منصوب شده است. در پنج سال آینده او بر ایجاد منسوجات فوق هوشمند حاوی سنسور تمرکز می نماید که می تواند برای نظارت بر سلامت از راه دور استفاده گردد.

دکتر دارماسنا در پی فراوری پوشاک فعال الکترونیکی از نخ های نساجی است که انرژی حرکات بدن را گرفته و با استفاده از ژنراتور های بسیار کوچک قدرت موسوم به نانوژنراتور های تریبوالکتریک (TENGs)، برق فراوری می نماید.

این پارچه های فوق هوشمند با جذب حرکت از بدن نه تنها اجزای الکترونیکی را تغذیه می نمایند بلکه به اسم سنسور های عملکردی اتوماتیک عمل می نمایند که قادر به درک دقیق حرکات قسمت های هدف بدن هستند.

این سیستم نساجی در آینده اطلاعات را به صورت بی سیم به یک دستگاه تلفن همراه منتقل می نماید در نتیجه یک محصول مانیتورینگ توانبخشی بسیار کارآمد، با دوام، سبک وزن، پوشیدنی و کم هزینه است.

دکتر دارماسنا امیدوار است در خاتمه پروژه دو پوشش پارچه ای با عملکرد کامل داشته باشد: اولی یک تیشرت/لایه پایه محکم و دومی یک بانداژ است که می تواند مانند یک بانداژ معمولی استفاده گردد.

دکتر دارماسنا در خصوص اهمیت پروژه گفت: مفتخر هستم که بورسیه تحقیقاتی معتبر را از آموزشگاه مهندسی سلطنتی دریافت کردم که یکی از آرزو های من از زمان آغاز تحصیل در مقطع دکتری بوده است. با استفاده از این فلوشیپ، من قادر خواهم بود با ایجاد راهکار های نوآورانه به وسیله فناوری نانوژنراتور، بعضی از مسائل کلیدی مربوط به نظارت بر سلامت پوشیدنی را رفع کنم.

او گفت این منسوجات فوق العاده هوشمند که در اینجا پیشرفته است قادر به نظارت بر حرکات بدن و انتقال سیگنال های حسگر از راه دور است در حالی که با جذب انرژی از حرکت طبیعی کاربر، عملکرد های خود را تقویت می نماید. در عصری که دسترسی به مراقبت های بهداشتی بسیار نادر شده است، نتایج فلوشیپ به نفع بسیاری از مردم در سراسر دنیا خواهد بود. این اقدام در کوشش برای پرداختن به چالش های دنیای و اهداف توسعه پایدار در منطقه ها بهداشتی و رفاهی و انرژی پاک بوده است.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

به "نظارت از راه دور بر بیماران با استفاده از لباس های هوشمند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نظارت از راه دور بر بیماران با استفاده از لباس های هوشمند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید