نه! دیگر نوجوان های کنونی این دغدغه ها و کشمکش های فناورانه دیروز را اصلا درک نمی کنند!
به گزارش وبلاگ امین و کیوان، تا چشم بر هم زدیم، چهره دنیا از جهات گوناگون کاملا دگرگون شد. دیگر آن کامپیوتر و مانیتوری که نخستین بار خریدیم و با آن به خودمان آموزش مهارت های کامپیوتری دادیم و زمانی مایه فخرفروشی مان به دوستانمان بود، دیگر کاملا باستانی شده.
در اینجا یادی می کنیم از آن دوران، از همین دو دهه قبل! خدا می داند که دو دهه بعد فناوری چقدر عوض خواهد شد. آیا آن زمان ما قدرت تطابق با فناوری های نو را خواهیم داشت؟!
1- وقتی برنامه ای پاسخ نمی داد یا وقتی برای سرگرمی یک پنجره را با ماوس روی صفحه نمایش می چرخاندیم!
2- اصلا خبری از اینترنت نبود و بنابراین سرگرمی ما نصب انواع برنامه های کامپیوتری بود و حتی گاهی با فتوشاپ و تر دی مکس خودمان را سرگرم می کردیم. گیم ها با آن گرافیک ابتدایی شان هم کلی سرگرم کننده به نظر می رسیدند!
3- در عصر بی اینترنت و حتی مدتها بعد از راه اندازی اینترنت دیال آپ، اصولا دانلود فیلم خیلی علمی تخیلی به نظر می رسید. بنابراین فیلم ها و سریال های تلویزیونی تعدیل شده تلویزیون ایران برای ما سرگرم کننده به نظر می رسید و رسیدن فیلم های اوریجینال هم که خیلی کند و شانسی بود. اما الان دست کم در مورد فیلم های مشهور پیدا کردن لینک دانلود خیلی سریع شده. اتفاقا در ان دوران ما تمرکز بیشتری روی فیلم ها داشتیم و قدر آن فیلم هایی که روی VHS به دستمان می رسید را می دانستیم، اما الان هاردهای ما مملو از فیلم های خوب دیده نشده است و تمرکز و فرصت را از دست داده ایم.
4- و دلم تنگ شده برای پیدا کردن برنامه دلخواه به این صورت. ماجرایی داشتیم، شبیه یک هزارتوی بی خاتمه بود!
5-خبری از حافظه های فلش و هاردهای اکسترنال و تلویزیون ها و مدیاپلیرها با قابلیت پخش فرمت های متنوع صوتی - تصویری نبود. بنابراین کپی سی دی با برنامه هایی مثل نرو خیلی رواج داشت و گاهی هم که بعد از کپی یک سی دی متوجه می شدیم که پخش کننده ما نمی تواند فیلم یا آلبوم موسیقی مورد نظر را پخش کند.
6- چه اینترنت کندی داشتیم. زمانی اصلا دانلود یک فایل 20 - 30 مگی برای ما یک ساعت طول می کشید. بعد با آمدن ADSL اوضاع کمی بهتر شد اما در این برهه هم دانلود یک فیلم با کیفیت پایین 360p یک ساعتی طول می کشید و تصورش را هم نمی کردیم که زمانی اصلا به دانلود یک فیلم یا یک پایزود سریال با کیفیت پایین تر از 1080p حتی فکر نخواهیم کرد!
به روز رسانی ویندوز؟! این مهم هم انجام نمی شد. فقط زمانی که نسخه جدید سیستم عامل ویندوز می آمد از روی سی دی نصبش می کردیم.
7- و زمانی واقعا همه ماوس چرخ داشتند و این چرخ ها گاهی کثیف می شدند و باید تمیز می شدند و گاهی هم کلا باید ماوس را عوض می کردیم.
8- یکی از دغدغه های ما پیدا کردن فیلم، آلبوم موسیقی و یا یک برنامه از میان سی دی های انبوه بود. خب! برخی ها خیلی منظم بودند و با صرف وقت زیاد سی دی هایشان را طبقه بندی می کردند و برخی های ما هم اصلا نظمی نداشتند. اما الان کار به جایی رسیده که ترجیح می دهیم که یک آلبوم یا فیلم را دوباره دانلود کنیم تا اینکه وقت بیشتری را صرف پیدا کردن در هارد یا بین سی دی ها کنیم. اصولا با اسپاتیفای و یوتیوب و نتفلیکس و سرویس های مشابه، شیوه مصرف محتوای کاملا دگرگون شده است.
9- یک مدتی هم برای تبادل فایل سرویس های p2p و برنامه هایشان خیلی محبوب بودند.
10- یادی می کنیم از ویدئو کلوپ ها: گرچه در ایران اصلا به این صورت چینش نمی شدند و فیلم ها هم طبعا همه ناقص بودند.
11- ظرفیت موبایل ها و البته سرویس های ایمیل ابتدایی آنقدر کم بود که برای دریافت پیام ها و ایمیل های جدید، مجبور بودیم قدیمی ها را پاک کنیم!
12- مدت زیادی یکی از کشمکش ها بین فرزندان و والدین، اتصال دائم بچه ها به اینترنت و اشغال دائم خط تلفن خانه بود. گاهی هم زنگ زدن روی همان خط، باعث قطع اینترنت می شد.
13- سال به سال، تعداد کسانی که این عکس را درک می کنند، کمتر می شود!
14- یک مدت کوتاهی، فکر کنم در ایران در اوایل دهه 80، سی دی من ها مد شدند. اما بعد از دو سه سال دیگر کم کم سر و کله حافظه های فلش پیدا شدند.
منبع: یک پزشک