خاطرات حسن کامشاد چاپ هشتمی شد
به گزارش وبلاگ امین و کیوان، حسن کامشاد متولد 1304 در اصفهان، نویسنده، پژوهشگر و مترجم معاصر، استاد بازنشسته زبان و ادبیات فارسی دانشگاه کمبریج است. از جمله مشهورترین ترجمه های منتشر شده او می توان به این موارد اشاره نمود: سیر نابخردی باربارا تاکمن، دنیای سوفی یوستین گوردر، مورخ و تاریخ آرنولد توینبی، سرگذشت فلسفه، وی ت گ ن ش ت ای ن، پ وپ ر و م اج رای س ی خ ب خ اری: ده دق ی ق ه ج دل م ی ان دو ف ی ل س وف ب زرگ دیوید ادموندز و... پایه گذاران نثر جدید فارسی نیز مهم ترین کتاب تالیفی کامشاد است.
کامشاد یکی از چهره های سرشناس ادبی ایران در دوران معاصر است و با بسیاری از چهره های ادبی، فرهنگی و سیاسی در نیم قرن اخیر ارتباط مستقیم داشته، بنابراین خاطرات او بسیار مهم است و زوایایی از تاریخ پنهان شده فرهنگ معاصر ایران را عیان می نماید.
خاطرات او با عنوان حدیث نفس: خاطرات رسته از فراموشی به قلم خودش توسط نشر نی در ایران منتشر می گردد. این انتتشارات به تازگی چاپ هشتم این کتاب را با شمارگام 700 نسخه، 608 صفحه و بهای 50 هزار تومان منتشر نموده است. در این کتاب خاطراتی از جلال آل احمد، حسین علا، شاهرخ مسکوب، ادیب سلطانی، منوچهر اقبال و... به مخاطبان ارائه می گردد. بخش های کتاب نیز به دوره های مختلف زندگی تقسیم شده و از تولد و کودکی تا کهنسالی نویسنده را دربر می گیرد. خاطرات او از جریان های سیاسی در پیش از انقلاب و همچنین رویداد پیروزی انقلاب هم بسیار جالب و خواندنی است.
چاپ نخست این کتاب در سال 1388 منتشر شده بود. همچنین گفتنی است که این کتاب پیشتر در دو جلد مجزا هم منتشر شده است. مقدمه نویسنده این کتاب عنوان نوشتن برای تسکین خویشتن را با خود به همراه دارد. کامشاد در بخشی از این مقدمه نوشته است: نوشتن به زندگی روشنی می بخشد. علت اصلی نوشتن، بیشتر آن است که نویسنده نمی تواند ننویسد. این خاطره های رسته از فراموشی که سالیان سال در کنه ذهن من خفته بود در پیر سالی به خلجان درآمد و خود خود را نویساند. نوشتن در این حال بیشتر گوش دادن بود تا سخن گفتن و دستاورد هم، چنان که خواهید دید یکسره مکاشفه است و بدون موعظه و مبالغه نویسنده به جای آن چیزی بیندیشد، درباره چیزی که می اندیشد، می نویسد.
منبع: خبرگزاری مهر